Čas na růžová vína

25.05.2011 12:54

Pokud si rádi dáváte vinný střik, budete růžové víno milovat. Toto lehké, snadno pitelné víno kouzelných barev však sedne i většině ostatních. Je to osvěžení, které navíc může být servírováno i v netradičních variantách. Růžové patří k party, piknikům i tolik oblíbeným grilovačkám. Správně vychlazené růžové víno je ideálním nápojem především pro teplé jarní a letní večery. Aby se mohlo představit v plné kráse, mělo by být vychlazeno na teplotu od 8 do 12 stupňů. Růžové může být podáváno dokonce přímo na ledu či ve svůdných koktejlech. Zde je trochu inspirace:

LESNÍ TICHO: Zweigeltrebe rose, borůvkový džus, borůvky, led, perlivá voda

Do sklenice vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek.
 
RŮŽOVÉ ZROZENÍ: Frankovka rose, led, RAJEC sedmikráska, snítka šalvěje
Do sklenice vložíme led, zalijeme vínem, vložíme několik lístků šalvěje, dolijeme ochucenou vodou RAJEC sedmikráska a ozdobíme snítkou šalvěje navrch.
 
LETNÍ POLIBEK: Zweigeltrebe rose, jahody, drcený led
Sklenici naplníme až po okraj ledovou tříští, přelijeme růžovým vínem a ozdobíme jahodou.
 
LÉTO NA VENKOVĚ: Zweigeltrebe rose, višňový džus, led, jahody
Do sklenice nalijeme višňový džus, zaplníme do půli ledem a přidáme nakrájené jahody. Na závěr doplníme sklenici ledem a přidáme víno.